כיצד להתכונן לחופשת הסקי?

חושבים על חופשת סקי בזמן הקרוב? החלטה נבונה! אבל טרם יציאתכם לחופשה, חשוב שתקראו את הכתבה הבאה, שנולדה מתוך ניסיון עשיר בתחום הסקי. הכתבה מורכבת מטיפים שליקט עצמון מלצר, מנכ"ל רשת סקימולטור והיא מבטיחה לקוראים הכנה טובה יותר לחופשה חלומית בנתיבי השלג.

בקרו אצל רופא המשפחה – אם אתם חולים במחלות כרוניות או נוטלים תרופות באופן קבוע, ביקורת אצל הרופא המטפל לפני היציאה לחופשת סקי היא בגדר חובה. התייעצו עם הרופא ועדכנו אותו בגובה האתר אותו בחרתם. וודאו שהדבר לא יפגע בבריאותכם.

בקרו אצל רופא השיניים – כאבי שיניים הם בלתי נסבלים ולעיתים אף יוצרים בעיות של שיווי משקל. לפני היציאה לחופשה גשו לבדיקה אצל רופא השיניים. ודאו שהכל תקין ושאף שן לא תפתיע אתכם ותקלקל לכם את החופשה המיוחלת.

אל תנקו את האזניים – שעוות האוזן (השומן הצהבהב המצטבר באזניים שלנו) מגנה ומווסתת את הלחץ התוך אוזני. נקו אוזניים רק עד חודש לפני היציאה לחופשה.

גזרו את הצפרניים – כדי למנוע לחץ בעת הגלישה בנעלי הסקי הקשיחות, גזרו את הציפורניים ברגליים. מומלץ לגזור גם את הציפרניים שבכפות הידיים, לטובת תחושה טובה יותר בכפפות הגלישה.

גברים – הימנעו מגילוח – לגברים בעלי עור רגיש מומלץ לגדל זיפי זקן שבוע עד עשרה ימים לפני היציאה לחופשה. זיפי הזקן מגנים על העור הרגיש מפני הקור ומפני קרנית UV.

אל תגלשו לאחר לידה – לנשים, שלושה חודשים לאחר לידה ובעת הנקה מלאה, מומלץ להימנע מחופשת גלישה.

כואב לכם? עצרו! – אם הופיע כאב בזמן הגלישה, עצרו! התייעצו עם המדריך ובחנו עמו האם תנועות הגלישה שאתם מבצעים נכונות ומדויקות, אם אתם חסרים כושר ספציפי או אולי גופכם התעייף. אל תדחו את הפתרון לכאב או המנוחה… זה עלול להיות מאוחר מדי.

אכלו מזון שמתפרק לאט – שמרו על רמת נוזלים גבוהה והרבו בשתיית מים. מומלץ לאכול מזון שמתפרק לאט כגון פסטות ולחם מלא.

הגנו על גופכם –  הקפידו למרוח מספר פעמים ביום קרם הגנה ושפתון הגנה, בחלקי הגוף החשופים. הצטיידו בביגוד תרמי, חליפה מנדפת זעה ומגינה מקור חיצוני, כפפות ומשקפי גלישה- גוגלס.

שמרו על כללי הבטיחות – עשו הכנה גופנית לפני היציאה לסקי, ודאו שהציוד מתאים לרמת הגלישה שלכם, לגובהכם ולמשקלכם, ושנעלי הסקי מקבעות וחובקות היטב את כף הרגל. חבשו קסדה ומשקפי סקי וגלשו רק בקבוצה וברמת גלישה שמתאימה לכם.